Lorem ipsum is simply free text dolor sit am adipi we help you ensure everyone is in the right jobs sicing elit, sed do consulting firms Et leggings across the nation tempor.

Latest News

Contact Info

Prof. dr. sc. Davorin Đanić, dr. med

Prof. dr. sc. Davorin Đanić, dr. med

 • znanstveni savjetnik u trajnom zvanju, redoviti profesor u trajnom zvanju,
 • specijalist otorinolaringolog,
 • subspecijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije glave i vrata.

 • Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, niz godina radio u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ na Odjelu za otorinolarnigologiju i kirurgiju glave i vrata. 29 godina bio je rukovoditelj odjela, u jednom mandatu zamjenik ravnatelja i u jednom mandatu ravnatelj bolnice.

  Posebno je ponosan na svoj rad za vrijeme Domovinskog rata u Ratnoj bolnici u Slavonskom Brodu za koji je odlikovan najvišim državnim odlikovanjima od predsjednika Republike Hrvatske.

  Jedan je od osnivača Medicinskog fakulteta u Osijeku i dugogodišnji predsjednik Katedre za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu kirurgiju. U zadnjem mandatu izabran je za prodekana Medicinskog fakulteta Osijek. Od 2017. nastavnik je na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo i voditelj preddiplomskog i diplomskog Studija sestrinstva u Slavonskom Brodu.

  Bio je mentor na 4 doktorske disertacije i brojnim diplomskim radovima, voditelj jednog i suradnik na 5 znanstvenih projekata. Publicirao je 92 znanstvena i stručna rada, glavi je urednik i autor 3 udžbenika, „Zavoji“, „Opstruktivna apneja tijekom spavanja“, „Tumori glave i vrata za studente dentalne medicine“. Organizirao je i bio voditelj 9 poslijediplomskih tečajeva stručnog usavrašavanja.

  U dva mandata bio je član Matičnog odbora za biomedicinu Ministarstva znanosti i obrazovanja, u više navrata recenzent za Referalne cente Ministarstva zdravstva. Član je brojnih stručnih društava u Hrvatskoj i inozemstvu. U više navrata bio je član Upravnog odbora Hrvatskog društva za otorinolaringologiju, a u jednom mandatu podpredsjednik. 30 godina bio je tajnik Hrvatske lige protiv raka Slavonski Brod.

  Od 2016. godine redovni je član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, a od 2018.-2020. član predsjedništva.

  Za svoj rad dobio je niz najviših stručnih i društvenih priznanja.